Нова важлива заява від американських партнерів стосовно Кримського півострова і ОРДЛО. Чи зможе Україна дістати назад свої території.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Христина Квін під час інтерв'ю порталу "Європейська правда".

На її думку, це точно відбудеться колись, і Україна знову контролюватиме окуповані райони Донецької та Луганської областей, і навіть Крим. Збройним силам України вдалося вже виграти битви за Київ і Харків, а це означає, що наші військові вміють справлятися з ворогом. Нас з вами чекає ще не одна перемога.

Крістіна Квін, скріншот з відео

"Україна вже відкинула росіян від Києва, від Харкова. Тому не позбавлено логіки припущення, що вона відкине росіян і з інших окупованих регіонів. При цьому ми, надаючи Україні безпеку, не обговорювали будь — яким чином використання наданої зброї щодо Криму і Донбасу, не ставили умов на цей рахунок", - підкреслила Христина Квін.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

ВСУ, фото: Facebook

Після цього дипломат підкреслила, що США працюють над тим, щоб якомога швидше надати Україні зброю, яка їй так необхідна.

Також, Христина Квін вважає, що Україна за прикладом Фінляндії та Швеції все ще може стати членом НАТО. Відбутися це може навіть без плану дій щодо членства, адже це абсолютно не обов'язкова частина процедури вступу.

НАТО, фото: вільне джерело

"Що стосується можливості вступу Фінляндії без ПДЧ, то План дій щодо членства ніколи не був юридичною вимогою для приєднання до НАТО, а значить, Україна також може вступити в Альянс без ПДЧ. Однак я б не називала це скороченою процедурою", - зазначила тимчасова повірена.

Нагадаємо, що фінський генерал відповів росіянам на претензії про вступ до НАТО

Раніше повідомлялося, що Олександр Лукашенко намагається уникнути прямої участі у війні, проте Путін не дає спокою

Також, ФСБ-шники намагаються дискредитуватиновий рух в рф "Вільна Росія", і поширюють фейкові листівки