Стало відомо про те, що президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав поправки до Кримінального кодексу. Тепер, за "замах на тероризм" громадянам може загрожувати смертна кара.

Поправки набудуть чинності через 10 днів після офіційного опублікування. Документ опублікований на національному правовому інтернет-порталі.

Олександр Лукашенко підписав закон, який приводить багатьох у ступор. Тепер, за замах на вчинення терактів у Білорусі загрожує смертна кара.

лукашенко. Фото: Telegram

В якості виняткової міри покарання допускається застосування смертної кари-розстрілу (до скасування смертної кари) за злочини, передбачені частиною 2 статті 124, частиною 3 статті 126, частиною 3 статті 289 і частиною 2 статті 359 цього Кодексу, або за пов'язані з умисним позбавленням життя людини при обтяжуючих обставинах, деякі інші особливо тяжкі злочини.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Страта, ілюстрація

Крім торго, вже були порушені кримінальні справи щодо опозиціонерів, включаючи Світлану Тихановську, яка була головним суперником Олександра Лукашенка на виборах в 2020 році.

Раніше в Білорусі було заборонено засуджувати до смертної кари за підготовку злочинів, але, в квітні цього Травня поправки до Кримінального кодексу були схвалені. Як відомо, Білорусь є єдиною країною Європи, в якій досі застосовують смертну кару.

Після початку війни в Україні, про смертну кару заговорили і в Росії, тому, цілком ймовірно, що масові вбивства можуть початися скоро і там.

Олександр Лукашенко, фото: вільне джерело

Громадянам Білорусі тепер може загрожувати смертна кара просто за те, що вони не згодні з нинішньою владою, і Олександр Лукашенко вважає цей захід цілком виправданим.

Нагадаємо, що Лукашенко забоявся, і запропонував об'єднатися ОКДБ проти розширення НАТО

Раніше повідомлялося, що Олександр Лукашенко намагається уникнути прямої участі у війні, проте Путін не дає спокою

Також, на прикордонних пунктах знову черги, але в інший бік: понад 40 000 людей щодня повертаються в Україну