Росія обстрілює Львів або Яворів, розташований в декількох десятках кілометрів від Польщі, і цілком можливо, що ці ракети можуть полетіти на 20 кілометрів у бік Заходу.

Росія може розпочати агресію проти Польщі шляхом ракетних обстрілів її території. Про це заявив BBC посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Андрій Дещиця

Він підтвердив, що Польща вже готується до можливої війни й правильно, що так робить.

"Тому що існує стародавня приказка: хочеш миру — готуйся до війни. І якщо Польща бачить, до чого може довести ця агресивна політика Росії в Україні, то цілком на часі готуватися до того, щоб це не сталося у Польщі. Щоб не було подібних Буч, Ірпенів і Гостомелів в Польщі. Тому вони цілком серйозно готуються до цього - вони оновили закон про оборону, збільшили бюджет про оборону, збільшили кількість територіальної оборони, проводять закупівлю сучасних видів озброєння для армії", - сказав дипломат.

Популярні новини зараз

Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем

Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження

Показати ще

"Польща серйозно готується, і я думаю, вони правильно роблять", — додав Дещиця.

Адрій Дещиця. Фото: youtube

На уточнення про те, що Польща, на відміну від України, є членом НАТО, Дещиця зауважив - це не має значення, може бути людська похибка або емоційне рішення.

"Ми бачимо, що Київ обстрілюють тоді, коли там перебувають делегації інших держав, і Росія в такий спосіб емоційно "ображається" шляхом обстрілів житлових кварталів, вбивства цивільних. Польща зробить якісь заяви та росія може пробувати її обстрілювати".

Нагадаємо, раніше ми писали, що російські окупанти найімовірніше готуються до чергової спроби захопити Чернігівську та Сумську області.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 20 тисяч снарядів 155 мм калібру для боротьби з російським окупантом — Канада надіслала допомогу ЗСУ.

Також "Знай.ua" писав, що набитий зброєю під зав'язку вантажний С-17 прямує з резервної бази США до України.