Стало відомо про те, як український полон допомагає російським окупантам дістатися додому живими. Інакше, міг назавжди залишитися лежати в українській землі.

Про це розповіли в порталі The Guardian. Вони повідали історію того самого російського окупанта, який успішно дістався додому після війни в Україні завдяки полону.

"Російська влада мене зрадила. Мене відправили абсолютно непідготовленим", - скаржиться російський солдат.

Полонені. Фото: Telegram

Йому всього 21 рік, і в українському полоні він провів близько 45 днів, після чого його ім'я потрапило в списки на обмін. Йому пощастило, і зараз він вдома.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

В армію пішов через те, що в рідній сибірській провінції не було ніякої роботи. У грудні підписав контракт, але, так і не встиг пройти повний курс військової підготовки.

Полонені окупанти. Фото: скрін youtube

Керівництво відправило його на навчання в Крим, а 25 лютого і зовсім на війну. Результати такої підготовки всі побачили вже в перші дні. При своєму першому ж бойовому зіткненні хлопець потрапив у полон. Він не встиг зробити жодного пострілу.

45 днів він провів у полоні, і як зізнається, жодного разу не піддавався фізичному насильству. Українські військові лише говорили, що Росія на цьому закінчила своє існування, і через розпочату війну незабаром розпадеться.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube

По поверненню додому його постійно мучать кошмари, і він переосмислив повністю своє життя. Після побаченого більше ніколи не повернеться на службу, і піде з армії. Він вважає, що російська влада його обдурила, і він правий.

Нагадаємо, що в Україну тривають поставки зброї від західних партнерів: флагманський гранатомет допоможе вигнати росіян

Раніше повідомлялося, що російські окупанти заздрять поставкам зброї Україні: у них на контрасті "молоде м'ясо" без бронежилетів

Також, Українці масово почали повертатися додому з Європи: кількість людей у містах зростає