Стало відомо про те, що в Сполучених Штатах Америки провели переговори з Україною стосовно обмежень для використання американського озброєння.

Про це повідомив портал Reuters, коли сповіщали про ситуацію на фронті.

На думку офіційного Вашингтона, ці переговори з українською стороною були необхідні для того, щоб уникнути посиленої ескалації конфлікту.

Білий дім

Як зазначається, закулісні дискусії надзвичайно педантичні і тому не афішуються. Сполучені Штати не накладають чіткі географічні обмеження на використання ЗСУ своєї зброї, однак, застерігають.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

В цей же час, в США хочуть "досягти загального розуміння небезпеки ескалації". Адміністрація президента Джо Байдена розглядає можливість передачі Збройним силам України ракетних систем високої мобільності M142. Вони можуть наносити удари на відстань в кілька сотень кілометрів, і тому були проведені переговори. У Вашингтоні побоюються, що ракети можуть полетіти на територію Росії.

Ракетні установки, фото: скріншот з відео

До слова, цим поставкам зброї активно намагається перешкодити сама рф.

Нагадаємо, що практично місяць тому був підписаний ленд-ліз, який передбачає блискавичне схвалення і передачу озброєння Україні. Саме це допомогло перемогти нацистів у Другій світовій війні. Сподіваємося, що поставки зброї незабаром посиляться, і українська армія зможе перемогти окупантів раз і назавжди.

Ракетний комплекс "Нептун", фото "Укроборонпром"

Нагадаємо, що 6 пострілів на хвилину, Генштаб ЗСУ показав гаубиці FH70 які вже воюють в Україні проти російської армії

Раніше повідомлялося, що Україна посилила охорону північного кордону після чергової провокації окупантів: помилки не будуть повторені

Також, влада рф почала посилено приховувати кількість загиблих, заборонили робити алеї з могил: бояться державного перевороту