Стало відомо про те, що найімовірніше Збройним силам України вдасться до кінця року відкинути ворога на позиції до 23 лютого. Допоможуть у цьому західні партнери.

Таку заяву зробив колишній командувач армією США Бен Годжес в черговому інтерв'ю.

На його думку, Україна зможе повернути під контроль свої території, і ворог буде відкинутий на позиції, де він стояв до 24 лютого. Все залежатиме не лише від майстерності захисників, а й від допомоги західних партнерів.

Бен Годжес, фото: скріншот з відео

"За умови, що західні партнери і далі будуть поставляти в Україну необхідне озброєння і велику кількість боєприпасів. Я переконаний, що через кілька тижнів ми почнемо відчувати наслідки використання далекобійної артилерії і ракет" - говорить Бен Годжес.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

При цьому, він вважає, що деякі рішення на користь України Європа і США приймають занадто пізно. За чотири місяці повномасштабного протистояння були надані лише 10% необхідних для потужного контрнаступу реактивних систем HIMARS, і так бути не повинно. Якби не це, успіхи ЗСУ на полі бою були б швидшими і помітнішими.

HIMARS, фото: вільне джерело

"Це дуже хороші системи, вони будуть мати серйозний вплив на ситуацію на фронті. Але щоб цей вплив був помітним, Україні потрібно десь 40 "хаймерсів". Крім того, потрібні боєприпаси, не тільки самі системи запуску, адже ракети дуже швидко вичерпуються", – продовжив колишній командувач армією США.

HIMARS, фото: вільне джерело

Чи прислухається світ до його коментарів-невідомо, проте вже зараз світові лідери почали більш оперативно надавати допомогу Україні. Вкрай сподіваємося, що вже до кінця року це пекло в 21 столітті закінчиться раз і назавжди.

Нагадаємо, що боєць ЗСУ розповів, через які випробування довелося пройти з початку повномасштабного вторгнення

Раніше повідомлялося, що найбільша в світі "газова колонка" збирає з людей гроші на дрова пенсіонерам

Також, з Росією більше не хочуть домовлятися: тільки перемога