Незабаром станеться контрнаступ Збройних сил України в Херсонській області - місто знову буде під нашим контролем. Експерт розповів, що ж станеться далі.

Свою думку капелан частини 3026 Національної гвардії України Денис Кравчук висловив в ефірі телеканалу " Еспресо ".

За його словами, основні бойові дії найближчого часу розгортатимуться на Херсонщині, і вони будуть успішними для українських захисників. Після цього розпочнеться вже наступ у інших областях, де тимчасово засіли сьогодні росіяни.

Воїни ЗСУ. Фото: скриншот Facebook

"Очевидно, що наші війська чекають поки росіяни стягнуть на цей напрямок більше техніки та живої сили. Те саме стосується і Запорізького спрямування. Після деокупації Херсона буде звільнено тимчасово окуповану територію Запорізької області", - розповів Кравчук.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Є вагома причина, чому контрнаступ затягується. Українське командування намагається зробити все так, щоби мінімізувати втрати українських військових, бо це цінно. У росіян такої риторики немає, і людей вони використовують виключно як гарматне м'ясо.

Херсон, фото: скріншот із відео

"Наступальні дії пов'язані з великими втратами. Тому наші контрнаступальні дії йдуть повільно, проте вони успішні і з мінімальними втратами", - продовжив капелан.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день ворог контролює південну частину Запорізької області та узбережжя Азовського моря. Зовсім скоро вони будуть звільнені, і люди знову пізнають усі принади мирного життя.

Херсон, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що не вміють піти англійською: російські окупанти розкидають по магазинах та дитячих майданчиках Херсона небезпечні міни

Раніше повідомлялося, що телеканал CBS News вибачився через фільм про постачання озброєння: повелися на російську пропаганду?

Також, мама загиблої 4-річної Лізи вперше порушила мовчання, та розповіла про трагедію у Вінниці .