Відомий військовий експерт вирішив висловитися щодо того, чи справді Україна в перші дні війни втрачала значну кількість ППО.

Про це він розповів в одному зі своїх нових роликів.

Справа в тому, що починаючи з кінця лютого, коли й почалася війна Росії проти України, у Кремлі з упевненістю розповідали постійно про те, що знищили українську ППО. Іноді вони відзначали це кілька разів.

Олег Жданов, фото: скріншот із відео

Час показав, що це не так. Вже майже шість місяців протиповітряна оборона чудово збиває більшість ракет окупантів.

Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

"Що стосується нашої системи ППО, то Путін відмовився від цього масованого ракетного обстрілу України протягом півтора місяця. Путін віддав перевагу відразу вторгненню разом з ракетно-бомбовими ударами", - говорить Олег Жданов.

Початковий план російського диктатора припускав, що його війська обстрілюватимуть кілька годин поспіль Україну, щоб знищити систему ППО та авіацію. Потім путін вирішив відмовитися від цієї ідеї.

Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube

Окупантські війська все ж завдали шкоди українській системі ППО, але вони були незначними, менш як 30%. Саме тому Україна досить швидко знову почала збивати російські літаки та ракети.

"Ми швидко зібрали до купи все, що залишилася. Відновили систему управління ППО країни і почали нарощувати свої зусилля. Потім отримали посилення у вигляді комплексу С-300, а також посилення від партнерів. А зараз, якщо нам дадуть системи ПРО, то відповідно небо ми закриємо", - додав військовий експерт.

ППО, фото: скріншот з відео

Лише невеликий відсоток російських ракет долітають до мети, і на жаль удари зазнають величезних руйнувань. Часом із жертвами серед цивільних.

Нагадаємо, що полонений із ОРДЛО був готовий "поламати" себе, аби не воювати в Україні: пропрацював стратегію, щоб отримати відстрочку

Раніше повідомлялося, коли можуть повернути окуповані території: американський генерал вселив надію

Також українці озвучили свої вимоги до росіян: остаточне рішення за Володимиром Зеленським