Вже багато разів із різних джерел українці чули заяви про те, що гаряча фаза війни закінчиться до початку цьогорічної зими.

Більше того, екперти заявляли, що це необхідно зробити через те, що після настання холодів набагато складніше вигнати росіян з української землі, оскільки вони окопаються.

Російські окупанти, фото: скріншот із відео

Багато українців почали думати, що ця зима і стане кінцем війни, яку розпочала росія на чолі з володимим путіним. Але міністр оборони Олексій Резніков трохи охолодив цей запал,заявивши в інтерв'ю, що це лише закінчення гарячої фази війни.

"Гаряча фаза це, умовно кажучи, ми з вами в травні зазнали найбільших втрат. Зараз це кратно менше, тому що нам вдалося завдяки новій зброї поступово завдавати точкових поразок за складами, пунктами управління, за командуванням. І їх наступ зупинився, просування йде досить повільно. Але це теж – кров'ю та життям наших хлопців. Тому, коли я говорю про гарячу фазу, це не означає, що завершиться польова, скажімо так, окопна історія", - сказав міністр оборони.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Олексій Резніков. Фото: скрін youtube

Також, відповідаючи на запитання про те, чому так швидко було взято Маріуполь, якщо влада була готова до війни і знала про неї, Рєзніков розставив усі крапки.

"Відстань від Маріуполя до дотику – 20 чи 25 кілометрів загалом. Тобто це не там щось таке, що пройшли сотнями кілометрів маршем... А те, що Крим – військовий авіаносець, ми з вами знали як мінімум за весняним загостренням 2021 року року, коли перед Великоднем була загроза теж, і приблизна кількість батальйонів тактичних груп навколо України і в тому числі в Криму була аналогічною, як на момент вторгнення, але тоді вторгнення на Великдень не відбулося, путін отримав діалог по телефону з президентом Байденом, а після того - Женевську реальну офлайн-зустріч. Лютневе загострення також могло завершитися, якби вони щось, що вони хотіли, отримали. Сценарно щороку росіяни проводили аналогічні навчання вздовж наших з вами кордонів..."

Війна в Україні. Фото: Youtube

Нагадаємо, що пропагандист Соловйов натякнув ЗСУ на нові цілі: розчарувався у "другій армії".

Раніше ми повідомляли, що підтримка путіна перетворюється на суцільний пшик: Узбекистан застеріг своїх громадян від участі у війні проти України.