Тисячі білоруських військовослужбовців погодились на участь у війні проти України на боці російських окупантів. Про це заявив заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

У Кремлі не залишають спроб залучити Білорусь до повномасштабної війни проти України. Так, у Генштабі заявили, що, за попередніми даними, близько 13 тисяч військовослужбовців з Білорусі підписали згоду на участь у бойових діях на боці російських окупантів. Серед тих, хто погодився, є як діючі, так і колишні військовослужбовці з підрозділів білоруських сил спеціальних операцій, а також ОМОН.

Білоруські війська. Фото: скриншот Youtube

Олексій Громов заявив, що бійців мотивують лише грошовим забезпеченням і жодної ідеологічної складової в армії окупантів немає.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

"Ніхто не вірить у жодну денацифікацію, на захист прав російськомовного населення та інше. Страх і гроші – це основні фактори російської військової присутності", - сказав Олексій Громов.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що просочений сепаратист Олег Царьов більше не зміг приховувати правду від народу: путін "знищив" усіх чоловіків Донбасу.

Також наш портал інформував, Олексій Арестович назвав варіанти, хто стоїть за першими вибухами в Криму: у кожному з них путінський режим заляканий і слабшає.

Крім того, ми писали, ставляться до своїх як до сміття: окупанти скаржаться на ставлення командування.