Політолог і головний редактор порталу "Хвиля" Юрій Романенко впевнений, що зараз потрібно не допустити розвалу тилу. Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

"Ми вбиваємо зараз свою економіку рішенням не випускати військовозобов'язаних чоловіків. Економіка Західної України, зав'язана на трудову міграцію зупиняється. Як ми будемо формувати бюджети і взагалі людей годувати? Держава нічого не створює і не створить найближчим часом. Далі, IT-сектор, який точно також вбивається. Вони не можуть працювати нормально з перебоями зі зв'язком і ризиками, які відвертають замовників. Вони будуть нас підтримувати з іншої юрисдикції. Це ж очевидно", - пише Юрій Романенко.

Також експерт звертає увагу на логістику та перевезення.

"Третє, Логістика. Тут просто маразм, тому що нам потрібно терміново все везти, але везти нікому. Але це частина проблеми, тому що друга частина, що багато українців працює в на польські компанії або словацькі, чеські і т.д. і вони теж в піку тепер, тобто не можуть везти нам. Чверть. ЗСУ і тероборонам не потрібна така кількість людей. Після 40 у ЗСУ практично не беруть. У Теробороні без броника і автомата стояти цілодобово на блокпосту, щоб що? Коли така людина могла б заробляти гроші. П'ять. Якщо вони виїдуть, то розвантажать житловий фонд для біженців. Які будуть прибувати. Ви ж розумієте, що зі сходу прийдуть ще мільйони людей. І куди ми будемо їх розміщувати?", - задається питанням експерт.

Також Юрій Романенко звертає увагу на те, що незабаром у людей просто закінчаться кошти на проживання.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"

Показати ще

"Ми ризикуємо впасти не внаслідок ударів Росії, але через фіскальну кризу. У багатьох людей, у більшості запаси коштів на місяць-два. Чим ти їх будеш годувати? Це ключове питання сьогодні. Організація тилу сьогодні питання таке ж ключове, як ефективність ЗСУ. Якщо ми ведемо тотальну війну з Росією, а вона веде саме таку війну проти України, то це вимагає радикального перегляду державної політики. Те, що я бачу сьогодні, це з приводу того, як заробити на війні через вклинювання в тему логістики, закупівель і відкупу з військовозобов'язаних. Це загрожує тим, що ми можемо втратити Схід і південь через те, що туди не доходить їжа, паливо, зброя, ліки і т.д", - резюмує Юрій Романенко.