В Організації об’єднаних націй заявили, що отримали докази того, що росія використовувала заборонені касетні боєприпаси при обстрілі українських міст, зокрема, у Вугледарі та Харкові.

Про це повідомляється на сайті ООН.

«Ми також отримали достовірні повідомлення про декілька випадків застосування російськими силами касетних боєприпасів, у тому числі в населених пунктах», - йдеться в повідомленні організації.

За словами офіційної представниці ООН Ліз Троссел, використання касетних боєприпасів привело до загибелі цивільних громадян.

Так, 24 лютого у Вугледарі, який знаходиться на непідконтрольній українському Уряду території Донеччини, в Центральній міській лікарні вибухнув заборонений боєприпас. В результаті обстрілу загинуло четверо мирних жителів і ще десять отримали поранення. Також були пошкоджені цивільні автомобілі, автомобілі «швидкої» і сама лікарня.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Використання касетних боєприпасів було зафіксоване також при обстрілі окупантами Харкова. Це призвело до гибелі дев’яти місцевих. Ще 37 людей постраждали.

Зазначимо, що касетні боєприпаси являють собою контейнери, які відкриваються в повітрі та розкидають розривні боєприпаси або «дрібнокаліберні бомби» на великій території. З 2008 року використання касетних бомб у населених пунктах заборонене і не несумісне з принципами міжнародного гуманітарного права, які регулюють ведення бойових дій.

Нагадаємо, що в Маріуполі – гуманітарна катастрофа, місто потрібно деблокувати.

Читайте також, що українка з Ірпеня розповіла, як рідні помирали на її очах, тіла не можуть забрати досі.