На цьому під час телемарафону в ефірі 5 каналу, обговорюючи ситуацію навколо Маріуполя, наполягав керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін.

«Справа в тому, що російські загарбники знищують цивільних не випадково, вони це роблять не тому що плутають позиції чи ще щось. Нападники це роблять усвідомлено, вони хочуть знищувати українців, тому це і є геноцид», - пояснив співрозмовник.

За словами Максима Жоріна, на даний момент доволі складно порахувати загальну кількість місцевого населення, яке знаходиться по укриттях, так само як і дуже складно дати точну оцінку нанесеним втратам. Справа в тому, що загиблих намагаються прикопувати навіть в городах, щоб «їх собаки не їли». Також немає можливості зібрати всі трупи по вулицях.

Коментуючи «зелені коридори» Максим Жорін відмітив, що російські військові використовують їх, щоб більш прицільно стріляти по цивільних. «Вже декілька спроб таких коридорів були, і як тільки мешканці приходили на точки збору або пересувались по «коридору», одразу починались обстріли. Вони нас намагаються залякати. Але вони не розуміють, що ми з ними абсолютно різні. І це говорить лише про те, що жодного з них ми вже не відпустимо і помстимося за кожного українця», - додав він.

Говорячи про гуманітарний конвой, керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін, повідомив, що в нього немає впевненості чи дійде він до Маріуполя, а якщо дійде, то що в ньому залишиться.

Популярні новини зараз

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Показати ще

«Зараз ви зрозумієте рівень тієї так би мовити «надпотужної армії світу». На кожному блокпості гумконвой, який виїхав вчора, тормозили і просто грабували з машин їжу та речі. Це звичайні дикуни: що небудь хватали з машин, потім кудись тікали. Рівень тих людей – дрібні злодюжки, які приїхали на танках. Проте я впевнений, що кожного з них ми дістанемо, і кожен з них відповість за всі злочини на нашій землі», - резюмував Жорін.

Нагадаємо, Маріуполь з першого дня війни перебуває у оточені. Тиждень тому у місті почалася гуманітарна катастрофа. Окрім проблем з опаленням та електропостачанням є катастрофічна нестача харчування та питної води. Але евакуювати населення неможливо, тому що зелені коридори обстрілює ворог.