Президент Туреччини Ерджеп Тайіп Ердоган заявив, що направить Україні через вторгнення росії ще більше воєнної техніки, бронежилетів та касок.

На зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, Ердоган сказав, що Туреччина надала Україні підтримку так, як союзники по НАТО не змогли це зробити, попри свої зв’язки з росією.Про це повідомляє Reuters.

За його словами, Анкара продовжує надсилати гуманітарну допомогу до Києва.

"За нинішніх обставин було б передчасно говорити про те, що покаже майбутнє, прямо зараз. Ми повинні подивитися, що принесуть умови. Ми повинні підтримувати дружбу з паном Зеленським і паном Путіним", - сказав Ердоган.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Показати ще

У грудні 2020 року Туреччина, яка є членом НАТО, була введена санкції США через закупівлю російських систем протиракетної оборони С-400, і західні союзники розкритикували цей крок.

Анкара заявила, що була змушена вибрати російську зброю, оскільки союзники не надали зброю на задовільних умовах. Туреччина веде переговори про закупівлю другої партії С-400 у Росії, але Анкара заявила, що переговори ще тривають. Вашингтон застеріг свого союзника по НАТО від закупівлі нової зброї в росії.

Шольц сказав, що вітає переговори між Україною та Росією та іншу дипломатичну діяльність, але зазначив, що зустрічі мають незабаром дати результати, які дозволять припинити вогонь.

"Ми повинні переконатися, що незабаром буде досягнуто результатів, які зроблять можливим припинення вогню", – сказав Шольц журналістам.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що мер Мелітополя Іван Федоров, якого раніше викрали російські окупанти, живий.

Як повідомляв портал "Знай.ua", світ відреагував на ракетний удар біля польсько-українського кордону.

Також "Знай.ua" писав, що у Росії військові все частіше пишуть рапорту про відмову їхати на війну в Україну.