Збройні сили України визволили від російської окупації село Малинівка в Запорізькій області. Зараз наші військові проводять зачистку.

Про це у своєму відеозверненні заявив голова Малинівської територіальної громади Володимир Шиш.

За його словми, до громади входить п’ять великих та вісім менших сіл. До сьогодні три з п’яти крупних населених пунктів ОТГ залишалися під контролем окупантів - Любимівка, Новозлатополь і Малинівка. Останній зранку українські бійці змогли звільнити. Зараз в селі продовжується зачистка нашими військами.

Окрім цього, Володимир Шиш розповів про обстановку в громаді. За його словами ситуація нині критична, близька до гуманітарної катастрофи. Окупанти скрізь поставили блокпости і нікого не пускають в села. Як результат, люди громади залишаються без хліба та іншої їжі, без води і ліків, без пенсій. Дуже страждають люди, які потребують інсуліну.

«Коли наші люди виїжджали із Малиновки до Запоріжжя, із того жах, їх почали в догонку обстрілювать. При цьому було поранено 14-річну дівчинку, 4-річного хлопчика, жінку осколком…» - розповідає голова громади.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Володимир Шиш додає, що жителям Малинівської ОТГ треба допомога. Бажано організувати гуманітарний коридор, щоб усі охочі могли виїхати. Особливо це стосується людей з тяжкими захворюваннями.

Незважаючи на це, зазначив Володимир Шиш, місцеві не втрачають бойового настрою.

Нагадаємо, канадський снайпер Валі показав зброю, яку підготував для російських нелюдів.

Читайте також, що українці голіруч проганяють російських окупантів з рідних міст.