З Росії просочився документ з метою зняти пропагандистські відео з метою дискредитації ставлення українських військових до військовополонених.

Анонімна група хакерів показала документ, який засвідчує підготовку до дискредитації ЗСУ щодо ставлення українських військових до полонених рф. У документі йдеться, що спеціальним наказом виконуючого обов'язки Міноборони рф Булгакова, підготувати та відзняти відеоматеріал, з метою висвітлення жорстокого ставлення до військовополонених.

Простими словами, виконуючий обов'язки міністра оборони через побоювання, що багато військовослужбовців рф безкарно здаються в полон, щоб перестати виконувати свої обов'язки, наказав розробити та розповсюдити серію відеоматеріалів з демонстрацією нелюдського поводження військовослужбовців ВСУ, та нацформувань на території України, під час зйомок брифінгів військовополонених. Також у наказі йдеться про спростування факту, що у "спцоперації" беруть участь строковики.

Наказ Міноборони рф. Фото: Twitter

У другому пункті документу йдеться про те, щоб створити не лише відео, але й графічні фейки, які б демонстрували докази "підставних осіб" під час зйомок брифінгів з полоненими рф.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також йдеться про те, щоб інформаційно підкріпити фейки посиланням на Женевську конвенцію про ставлення до військово полонених.

Наказ Міноборони рф. Фото: Twitter

Нагадаємо, раніше у кафе та ресторанах рф почалися серйозні проблеми з поставками.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Іван Лісовий та Георгій Зантарая доставили медикаменти до Вишгорода.

Також "Знай.ua" писав, що мер Ірпеня заявив, що воїнам ЗСУ вдалося очистити місто від окупантів.