У війні, яку розпочала Росія неодноразово фіксувалася участь вихідців з України. Так, стало відомо про ще одного російського військового, який народився на Київщині і прожив в Україні 30 років, а тепер відправляє солдатів воювати проти рідної країни. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив офіцер ЗСУ Юрій Задоя.
Російських солдатів на війну в Україну відправляє комісар родом з Київщини - полковник Валерій Грицай. Відзначається, що в Яготині досі живе його сестра і мати. Він 30 років прожив в Україні, а тепер воює проти власної батьківщини.

Валерій Грицай. Фото: скрін з відео

"Подивися на свого керівника шойгу! Він зник у лікарні і фактично самоусунувся від виконання путінських доручень. Зроби і ти так, поклади на стіл рапорт і станеш героєм для своїх земляків, чим посмертно "героєм" для кремлівської зграї", - звернувся до нього Юрій Задоя.
Офіцер ЗСУ Юрій Задоя зазначив, що якщо Валерій Грицай не зупиниться, то його чекає суд за виконання злочинних наказів, які погубили життя тисяч невинних людей.
Раніше Знай писав, "дочекалися, поки вийдуть люди на роботу": Віталій Кім показав, на яке свавілля здатна російська армія. Глава Миколаївської ОДА розповів про події в місті з самого ранку. Ведуть рятувальні роботи.
Також ми писали, Дмитро Кулеба закликав криміналізувати використання символу "Z": "Означає розбомблені міста, тисячі вбитих українців".
Нагадаємо, у Росії військові похвалилися "успіхами" в Чорнобаївці: не хочуть ганьбитися в 13-й раз.