На офіційній сторінці уповноваженої з прав людини Людмили Денисової в соціальній мережі Facebook з'явилася публікація, в ході якої вона звинуватила Росію в грубих порушеннях Женевської Конвенції, стосовно поводження з військовополоненими.
Щоб підкріпити свої слова, вона розповіла конкретно про наших воїнів з острова Зміїний. Вони були звільнені, автора геніальної фрази "Русский военный корабль - иди нах*й" нагородили медаллю, а зараз стало відомо, що українських військовослужбовців тримали в гаражах, ямі, в полі. Іноді виводили по одному і били, стріляли біля вуха, а також залякували.

Військові, фото ілюстративне

"Хлопців з острова Зміїний, яких на буксирі доставили до Севастополя, місцеві репортери почали використовувати з метою пропаганди, розповідаючи про гуманну російську владу, яка організувала доставку полонених додому. Зате військовополонених вивезли в невідомому напрямку і поселили в наметовому містечку при температурі повітря мінус 20 градусів, в результаті чого у багатьох хлопців відмороження кінцівок", - пише Людмила Денисова.

За її словами, а виходячи з опису, так воно і було-до наших захисників ставилися як до в'язнів. На них навіть спускали собаку під час прогулянок у дворику. Це і все інше - пряме порушення статті 26 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Нагадаємо, "Тут хворіли і вмирали. Тут живі були поруч з мертвими": на Чернігівщині окупанти тримали 150 заручників у підвалі

Як повідомляв "Знай.ua", киянка "віджала" у російських окупантів ящик з боєприпасами: ризикувала життям заради ЗСУ

Знай.ua писав, як вигнати ворога з української землі: глава УГКЦ Блаженніший Святослав вказав правильний шлях

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще