Російський генерал, який віддавав накази про обстріли Бучі та Ірпеня, виявився українцем.

Про це повідомляє Управління СБУ в Черкаській області з посиланням на старосту села Текуча біля Умані Олександра Гершуна.

Так, стало відомо, що генерал Росії Віталій Школенко, який віддавав накази про обстріли Бучі та Ірпеня є уродженцем Уманського району Черкаської області. Як розповів староста села, генерал Школенко - його родич. Він сильно шкодує, що має сімейні зв'язки з зрадником і називає його "істотою".

Староста села Текуча Олександр Гершун, скріншот

Як виявилося, що коли Школенко віддавав накази здійснювати звірства в Бучі та Ірпені, тоді там у нього теж було багато родичів. При цьому сам генерал не раз навіть приїжджав в гості до родичів з цих міст.

Популярні новини зараз

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще

Староста села Текуча Олександр Гершун зазначив, що генерал РФ точно знав, які міста вони бомблять, проте сімейні зв'язки не зупинили від жорстоких наказів.

Як повідомив в ефірі Радіо Свобода радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, в Бучі в Київській області під час окупації російськими військами загинули щонайменше 400 осіб. Однак російська влада все заперечує і називає це "провокацією" і "постановкою".

Нагадавши, окупант, який вбивав мирних жителів у Бучі, готовий повернутися в Україну: "думає, що його не знайдуть?"

Раніше Знай писав, почали спалювати тіла загиблих: російські окупанти після провалу в Бучі звезли до Маріуполя мобільні крематорії

Також Знай писав, різанина в Бучі: європейські країни оголосили нову хвилю висилки дипломатів рф через геноцид українців