Командир полку "Азов" Денис Прокопенко розповів про те, як окупанти використовували проти військових і цивільних речовину невідомого походження. Він записав відеозвернення, в якому детально описав ситуацію.

Денис Прокопенко зазначив, що епіцентр знаходився далеко, тому можливо це врятувало багатьом життя. Але, без наслідків не обійшлося. На даний момент неможливо провести аналіз, і з'ясувати, якою саме речовиною були отруєні люди, так як Маріуполь в повній блокаді.

Постраждалих екстрено доставили в лікарню, де їм надали медичну допомогу. У всіх спостерігалися однакові симптоми. Двоє військових перебувають під постійним наглядом лікарів.

Серед мирного населення, найбільше постраждала літня жінка, яка перебуваючи в підвалі кілька разів втрачала свідомість. Чоловік розповідає, що її ледве вдалося реанімувати. Вона зараз навіть не може ходити, хоч до удару зі здоров'ям все було добре.

Жителі Маріуполя, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Основна симптоматика постраждалих: гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість і печія в області ротоглотки, слизових ділянок очей.

Поки відомо, що ворогом були застосовані отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії. Втім, через знаходження в повній блокаді їх токсикологічний аналіз Неможливий.

Жителі Маріуполя, фото: скріншот з відео

Отруйна речовина на місто було скинуто пізно ввечері, 11 Квітня. При цьому, в Росії вже встигли поширити чергову неправдиву інформацію про те, що вони нічого не робили, і це зовсім не вони. В черговий раз вони показали весь свій цинізм, і довели, що людські життя для них нічого не значать.

Жителі Маріуполя, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус про наступ на Чернігів: не ведіться

Раніше повідомлялося, що Бєлгород знову "на вухах": невідомі зруйнували залізничні колії

Також, захисники Маріуполя потужно звернулися до українців, триматимуть оборону до останнього