Уряд росії прийняв рішення відправити на пошуки затонулого від рук українських військових крейсера "Москва" 110-річне рятувальне судно "Комуна", яке було побудовано ще за царя.

Про це повідомив блогер-розслідувач, OSINT-фахівець під нікнеймом "H I Sutton". За його словами, судно було спущено на воду в 1913 році, а його незвичайна будова дозволяє здійснювати перевезення невеликих підводних човнів між корпусами.

110-річна російська "Комуна"

За попередньою інформацією, за допомогою "Комуни" окупанти хочуть підняти з глибини Чорного моря ракети П-1000, які здатні нести ядерний боєзаряд. Шукати будуть за допомогою глибоководного апарату АС-28, оснащеного двома маніпуляторами. Такий корабель здатний занурюватися на глибину до 1000 метрів.

"На даний момент ми можемо тільки припускати, чи спробує Росія підняти затонуле судно. У будь-якому випадку, нинішня операція, швидше за все, є лише розслідуванням інциденту. Або обмежений порятунок ключових частин. 110-річна "Комуна" опиниться в зоні ризику, якщо відправиться до місця аварії. Незважаючи на свій вік і романтику, вона стане законною морською метою. ЗС РФ знищили унікальний авіалайнер Ан-225 - найбільший літак у світі. Буде сумно, якщо це судно пройде той же шлях", - додав блогер у своїй публікації.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

110-річна російська "Комуна"

У виданні DefenceUA припускають, що ймовірно, рф хоче також підняти весь затонулий крейсер.

"Також не виключено, що р**исти оцінюють можливість і доцільність підйому всього крейсера. На користь цього, якщо розрахунки Defense Express вірні, мала глибина на якій знаходяться залишки корабля - 50-60 метрів", - написали в виданні.

Відомо, що на даний момент рятувальне судно "Комуна" покинуло Севастополь і прямує до місця затоплення "Москви".

110-річна російська "Комуна"

Нагадаємо, Джо Байден заявив, що план володимира путіна з тріском провалився: "Зеленський при владі"

Як повідомляв Знай.uа, мелітопольські партизани знищили 100 російських окупантів: "Проти них все місто"

Також портал Знай.uа писав, що Арестович пояснив, чому путін програв битву в Маріуполі. відмовившись від штурму "Азовсталі": "Злякалися"