Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш днем раніше прибув до Москви для зустрічі з російськими політичними лідерами. Було запропоновано створити нову контактну групу для вирішення складної ситуації.

Про це він заявив під час прес-конференції в Москві за підсумками переговорів. Після зустрічі з Міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим Антоніу Гутерреш запропонував створити контактну групу у форматі ООН-Україна-Росія.

Радбез ООН, фото: скріншот з відео

"Терміново необхідні гуманітарні коридори, які були б безпечними, ефективними і дотримувалися всіма, для евакуації цивільних і доставки такої необхідної допомоги. З цією метою я запропонував створення контактної групи з гуманітарних питань, яка об'єднала б ООН, Росію і Україну для пошуку можливостей з відкриття безпечних коридорів з місцевим припиненням вогню і для гарантування того, щоб коридори були ефективними" - йдеться у зверненні.

Руйнування Маріуполя. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Зараз тисячі місцевих жителів Маріуполя потребують гуманітарної допомоги, і організація ООН зазначила, що готова зараз повністю мобілізувати свої ресурси, і направити їх на порятунок життів людей.

Повинна бути створена спеціальна група для безпечної евакуації цивільних, які хочуть покинути місто. Також, необхідно доставити гуманітарну допомогу, адже в Маріуполі з цим катастрофа. Там немає ні продуктів, ні їжі. Місцеві виживають, як можуть.

гуманітарна допомога

При цьому, в офісі генсека ООН зазначили, що російський президент Володимир Путін погодився на таке рішення, однак, чи так це - ніхто не знає, адже їхня влада відома тим, що обіцянки ніколи не виконуються.

Нагадаємо, що окупанти в Луганську погрожують розстрілювати дітей, якщо їх матері не будуть "шпигувати": шокуючі факти від Сергія Гайдая

Раніше повідомлялося, що Путін погодився на евакуацію мирних з" Азовсталі " за допомогою ООН і Червоного Хреста: про військових ні слова

Також, Олексій Арестович обрадував українців після зустрічі 40 міністрів оборони на Рамштайні