Стало відомо про те, що українська армія контролює більшу частину повітряного простору. Зараз окупантська армія зосередила свої сили на півдні та сході країни.

Про це стало відомо завдяки повідомленню від британської розвідки. Вони опублікували нові дані про те, що відбувається в Україні на сторінці Міноборони Сполученого Королівства в соціальній мережі Twitter.

Там зазначають, що військам окупантів не вдалося знищити повітряні сили ЗСУ, або ж хоча б придушити протиповітряну оборону. Саме тому, велика частина авіапростору залишається під контролем України.

"Більшість повітряних ударів рф по Маріуполю наноситься некерованими вільнопадаючими бомбами. Ця зброя скорочує здатність рф до ефективного розрізнення цілей під час нанесення ударів, що збільшує ризик цивільних жертв" - йдеться в повідомленні під постом.

Британські розвідники зазначають, що зосереджені сили авіації окупантів у південній та східній частині України, де вони намагаються надати підтримку російським сухопутним силам.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Британська розвідка, фото: Twitter

Також, у них обмежений доступ в північним і західним областям України, у зв'язку з цим обмежуються ударами з далеких територій, що шкодить інфраструктурі всієї країни, і страждає мирне населення.

Авіація ЗСУ, фото: itc.ua

Нагадаємо, що війна повномасштабна війна в Україні почалася 24 лютого. Російський диктатор тоді віддав наказ військовим захопити більшу частину українських територій, включаючи Київ. Однак, як бачимо, план провалився, хоч і політичне керівництво окупантів це не визнає.

За 2 місяці війни було ліквідовано понад 22 тисячі особового складу росіян, а це колосальні втрати для них, які, вони звичайно ж ніколи не визнають.

ВСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що ЗСУ почали отримувати сильне озброєння від США: вже почали знищувати російських окупантів

Раніше повідомлялося, що россійські міста продовжують тремтіти від вибухів: ППО у Воронежі і пожежі в Бєлгороді

Також, Зеленський показав двох врятованих маленьких українців з Маріуполя