Посол України Андрій Мельник пропонує, щоб Німеччина прийняла закон про ленд-ліз для України за прикладом США

Нещодавно прийнятий закон про ленд-ліз, який прийняли у США, значно полегшить надання різної воєнної та фінансової допомоги Україні. Це значуща подія, яка має історично вагоме значення. Посол України у Німеччині, Андрій Мельник в інтерв'ю Bild am Sonntag.

Німеччина, Бундестанг. Фото: YouTube

"Ми хотіли б побачити швидкий експорт 88 танків "Леопард", 100 БМП "Мардер", самохідних гаубиць і багато іншого... Німецький закон про ленд-ліз, як у США, і довгостроковий союз проти Росії були б важливі", - сказав Мельник.

Посол наполягає, що напад путіна на Україну зачіпає всіх, включно з німцями, хоча ще не у військовому плані. Усім має бути зрозуміло: путін хоче нового імперіалістичного світового порядку з меншим НАТО, до якого більше не належать Польща, Чехія та Словенія. путін веде цю війну на знищення проти всього Заходу, проти нашої системи цінностей.

Популярні новини зараз

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Показати ще

Німеччина, Бундестанг. Фото: YouTube

За словами Мельника, Україна рухається у правильному напрямку, проте нам не вистачає боєприпасів для танків Cheetah. Про це відомо з початку війни, але Федеральне міністерство оборони опікується цим лише з цього тижня. Крім того, танкам Gepard 40 років – щоб перемогти росію, нам потрібна найсучасніша німецька зброя.

Нагадаємо, раніше палата представників Конгресу США схвалила ленд-ліз для України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", охочих воювати в "Л/ДНР" немає, тому русня проводить постійні рейди і вимагає за ухилення від мобілізації хабара

Також "Знай.ua" писав, що таке ленд-ліз від США, хто буде за нього виплачувати і чому це перемога.