3 травня став історичним днем для України, через низку прийнятих вагомих законів, та через візит Бориса Джонсона, який виступив перед українськими парламентарями.

Після виступу Джонсона, у якому він ще раз заявив, що путінська воєнна машина спіткнулася об український патріотизм, перечепилася та розбилася, та перепросив за те, що занадто повільно починали розуміти, що сталося. А також запевнив у тому, що найближчими тижнями ми надішлемо Brimstone (протикорабельні ракети, ракетні системи) та панцирні машини, щоб евакуювати людей із захоплених територій, Зеленський подякував народу Британії та Джонсону за підтримку і заявив, що перемога буде точно досягнута разом.

Борис Джонсон. Фото: Telegram

"24 лютого наші країни довели, що партнерство не на папері, а на полі битви за спільні ідеали і майбутнє", – сказав Зеленський. За останні 10 тижнів Україна і Британія пройшла шлях від партнерів до друзів і братів, а Росія – шлях в окупанти і терористи.

Він також заявив, що коли перед тобою такий страшний ворог, коли поруч такий друг, то стає не страшно. "Ми разом. Кожен день на зв'язку. Якщо у нас немає розмови сьогодні, значить ми зайняті тим, про що домовилися в розмові вчора", – повідомив президент України.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Зеленський подякував Британії за те що вона виступила гарантом безпеки для України. Він наголосив на важливості повернення Мелінди Сімонс та візиту Джонсона до Києва.

Володимир Зеленський. Фото: Telegram

Нагадаємо, раніше очільник управління розвідки розповів, чому Придністров'я - величезна проблема для росії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", путін може "приєднати" Донбас до росії вже в середині травня

Також "Знай.ua" писав, що Естонія може "розморозити" територіальний конфлікт з росією, країни відкликали підписи з мирного договору.