У Головному управлінні розвідки (ГУР) Міністерства оборони України пояснили, чому Придністров'я не таке страшне, як ним лякають.

Про це йдеться у новій публікації ГУР у Телеграмі. Там вважають, що росіяни нагнітають ситуацію в Придністров'ї, щоб використовувати її як психологічну атаку проти України.

"За оцінками експертів, кількість реально боєздатного та вмотивованого особового складу підрозділу Оперативної групи російських військ у Придністровському регіоні Республіки Молдова (ОГРВ ПРРМ) не перевищує 300 осіб, завданням яких є охорона складів боєприпасів у с. Ковбасна.", - йдеться у повідомленні. ГУР

Фото: facebook.com/StratcomCentreUA

Щобільше, за даними української розвідки, більша частина усіх боєприпасів вичерпала свій термін придатності та не підлягає транспортуванню. З них лише 7-8 тисяч тонн можуть бути використані. А близько двох третин усієї бойової техніки на території Придністров’я повністю, або частково не боєздатні.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

"Потенційно, Придністров’я може бути використано як плацдарм для налагодження ліній постачання і забезпечення розгортання російського угруповання на території Республіки Молдова, але це стане можливим лише у разі створення сухопутного коридору з росією через територію південних областей України.", - йдеться у повдіомленні. ГУР

Фото: facebook.com/StratcomCentreUA

Раніше Знай писав, кулеметник Роман після 30 років у кіно став "очима" ЗСУ і розповів про свою втрату: "Я виніс лише..."

Також ми писали, Едуард "Тор" відслужив 8 ротацій і порівняв ЗСУ у 2014 і зараз: "Бути частиною найкращої армії - до біса приємно"

Нагадаємо, "Не впорається без Ковбасної": російська пропаганда вигадала новий фейк про ЗСУ і "Придністров'я"