Після інцидентів з проривом кордону минулого року та підтримкою диктаторською країною путінського режиму, Польща спорудила п'ятиметровий паркан на кордоні.

Повідомляють, що Польща побудувала на кордоні з Білоруссю перші 50 кілометрів стіни висотою близько 5 метрів. Про це повідомив польський інформресурс RMF24

Огорожа на польсько-білоруському кордоні потенційно може бути виправдана пунктом про громадську безпеку, передбаченим Директивою про місця проживання.

Вже зафіксовані перші пошкодження з білоруської сторони. В одному випадку невідомі намагалися розпиляти металеві частини паркану, в іншому – розширити прольоти між ними. Також польські прикордонники виявили під огорожею два підкопи.

Польські прикордонники обіцяють виявляти таки диверсії в майбутньому набагато швидше. Йдеться про те, що по периметру кордону будуть встановлені датчики руху та камери спостереження.

Популярні новини зараз

Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Попри те, що забудовано вже 50 км паркану, екоактивісти хвилюються за долю лісів, які приходиться знищувати, щоб побудувати таку інфраструктуру. На жаль, навіть у ХХІ столітті приходиться вдаватися до таких дикунських методів, щоб захистити себе від тоталітарних країн. Україні також після війни слід би подумати про такі ато й серйозніші паркани.

Нагадаємо, раніше Віталій Кім розповів про постійні обстріли Миколаєва, жертв немає.

Як повідомляв портал "Знай.ua", британська розвідка пояснила, навіщо Білорусь перекинула військових до українського кордону.

Також "Знай.ua" писав, що ЗСУ звільнили від окупантів ще декілька територій.