5 травня, 8 років тому був заснований найлегендарніший полк Азов, який зараз знаходиться в Маріуполі. У ньому кожен солдат, офіцер і командир зробили більше ніж могли для всіх нас і для України.

Полк Азов в Маріуполі продовжує вести бої за межами будь-яких людських можливостей. Маріуполь та його захисники в серці кожного з нас. Українці будуть на весь світ говорити про подвиг українських лицарів та докласти всіх зусиль, аби й вони відчули нашу підтримку. Про це нагадали у Сухопутних військах України.

Полк Азов. Фото: Youtube

Вони вже стали потужним символом боротьби за незалежність, свободу, майбутнє України та всього світу. Але насамперед — це люди, які вірні своїй присязі та роблять неймовірне для захисту мільйонів родин. Вони надихають нас швидше йти до перемоги та долати усі перепони.

Історія створення "Азову" відбувалася в час вторгнення росії у 2014 році на територію України. Спочатку був сформований добробат, який створили небайдужі чоловіки, переважно, родом з Приазов’я, які прагнули захистити свою Батьківщину.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

"11 листопада 2014 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підписав наказ про включення азовців як військовослужбовців до складу Національної гвардії України. Наразі - це окремий загін спеціального призначення "Азов" військової частини 3057 Національної гвардії України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше за втратами російських окупантів тепер можна спостерігати в режимі лайв.

Як повідомляв портал "Знай.ua", командир полку "Азов" звернувся до Зеленського з проханням допомогти з пораненими, які помирають у страшних муках.

Також "Знай.ua" писав, що Олексій Арестович розповів про нову фазу російського вторгнення.