Стало відомо про те, що до кінця року в Маріуполі може померти ще близько 10 тисяч осіб. При цьому, причиною загибелі можуть стати не кулі окупантів, а хвороби і нелюдські умови.

Про це стало відомо після нової заяви мера міста Вадима Бойченка.

За його словами, в місті все ще перебувають не менше 150-170 тисяч жителів, які не можуть виїхати в більш безпечне місце через постійні обстріли російських окупантів.

Вадим Бойченко. Фото: скрін youtube

"Окупанти перетворили Маріуполь на середньовічне гетто. Так що смертність буде відповідною. Без ліків і медичної допомоги, відновлення водопостачання та справної каналізації в місті підуть епідемії" - говорить Вадим Бойченко.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

На сьогоднішній день велика частина населення-старі і хворі люди, і без належних умови, смертність серед вразливих категорій зросте в кілька разів. Якщо зараз не вжити заходів, то це закінчиться вкрай плачевно.

Маріуполь, фото: скріншот з відео

"Частина маріупольців з прилеглих селищ повернулася в місто, тому що їх не випускають на територію вільної України через жорстку систему фільтрації. Але росіяни продовжують геноцид, який почали 24 лютого. Наші люди в смертельній небезпеці. Тому потрібна повна евакуація міста", - зазначає мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Маріуполь. Фото: Telegram

Росіяни не втрачають спроб взяти повністю під контроль Маруіполь, але, збройні сили України тримають оборону, і не дають прорватися окупантам.

Нагадаємо, що морпіх Сергій Волина подав звісточку з багатостраждального Маріуполя

Раніше повідомлялося, що окупанти почали використовувати у своїй пропаганді вихователів дитсадків: відправлять з Донецька до Маріуполя

Також, російські пропагандисти почали замислюватися про поразку: як будуть підносити ганебну новину народу