4-річну Алісу, яку окупанти роз'єднали з мамою під час евакуації з "Азовсталі", повернули рідним.

Голова Служби у справах дітей Запорізької області Антоніна Матвєєва повідомила, що дівчинку передали рідним, дядько відвезе дівчинку до бабусі.

"Дівчинку наказом передано дядькові, була зроблена конференція з бабусею, рідною бабусею, яку вона впізнала. Бабуся перебуває у Польщі, тому відбулося відповідне спілкування. Оформили документи, отримали дублікати свідоцтва про народження дівчинки. Дівчинка наразі вирушає з рідними, згідно з наказом служби", — повідомила Матвєєва.

4-річна Аліса, яку розлучили з мамою. Фото: Facebook

Мама, медик Вікторія Обідіна, залишається в російському полоні, її залишилася в фільтраційному таборі на території так званої "днр". До місця призначення в Запоріжжі вона не доїхала, вирватися з рук окупантів вдалося лише дитині, місце знаходження матері наразі невідоме.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

До Запоріжжя дитина доїхала самостійно, без мами, дівчинці всього 4 роки. Українські захисники закликають світову спільноту втрутитись та повернути дитині маму.

Дівчинка Аліса, та її мама. Фото: Facebook

За інформацією Лариси Денисової, омбудсмена з прав людини, це 36-й випадок, зафіксований службою, коли малолітні діти до 14 років, самі, без батьків, прибували під час евакуації до Запоріжжя.

Нагадаємо, раніше ми писали, що моряк Дмитро розповів, як йому вдалося знищити російський бомбардувальник.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські окупанти самі збирають проти себе докази для Гааги та розвіюють міфи про "бідних солдатиків".

Також "Знай.ua" писав, що мобілізовані громадяни "ДНР" почали порівнювати фронт із зоною.