У четвер, 12 травня Фінляндія офіційно оголосила про свої наміри подати заявку на вступ до НАТО, і відбутися це може вже на початку наступного тижня. Російська влада вже встигла прокоментувати цю ситуацію.

У спільній заяві президента Саулі Нііністьо і прем'єр-міністра Санни Марін йдеться, що Фінляндія планує вступити в НАТО. Причиною цьому стало повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, яка також донедавна планувала стати членом даного Альянсу.

Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube

"Членство в НАТО посилило б безпеку Фінляндії. Як член НАТО Фінляндія зміцнить весь оборонний альянс. Фінляндія повинна негайно подати заявку на членство в НАТО", - йдеться в заяві. Спільний кордон Фінляндії з Росією близько 1300 кілометрів.

З цього приводу встиг висловитися заступник голови Радбезу рф Дмитро Медведєв. Він написав цілий пост у себе в Telegram-каналі, де почав погрожувати всім "недружнім країнам", як вони це називають.

Популярні новини зараз

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Дмитро Медведєв, фото: скріншот

"Накачування країнами НАТО України зброєю, підготовка її військ до використання Західної техніки, відправка найманців і проведення навчань країн Альянсу біля наших кордонів підвищують ймовірність прямого і відкритого конфлікту НАТО з Росією замість ведеться ними "війни за дорученням". У такого конфлікту завжди існує ризик переходу в повноцінну ядерну війну. Це буде катастрофічним для всіх сценарієм " - сказано в повідомленні під постом.

Дмитро Медведєв, фото: скріншот

До слова, на початку наступного тижня про свої плани вступити в НАТО може оголосити і Швеція.

Нагадаємо, що пропагандисти рф створили фейковий лист від ЗСУ, але спалилися на простому

Раніше повідомлялося, що в Міноборони висловилися про військову деблокад Маріуполя

Також, окупанти після колосальних втрат в Україні почнуть відправляти в гарячі точки випускників училищ-ГУР МО