Президент Франції Еммануель Макрон осоромився новою заявою стосовно України. Запропонував Україні піти на поступки по суверенітети, щоб зберегти обличчя російському диктатору.

Про це український президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю італійському телеканалу Rai 1.

Виходячи із заяви, президенту Франції Еммануелю Макрону не вдалося домовитися з Путіним про переговори, і про припинення військових дій на території України.

Володимир Зеленський. Фото: YouTube

Замість того, щоб перейти до більш жорсткої риторики проти Росії, і допомогти Україні, він запропонував нашій владі відмовитися від низки територій, щоб зберегти обличчя Путіну.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще

"Макрон хотів знайти результати в посередництві між нами. Він не знайшов. І не з нашого боку. Він не знайшов з боку РФ. А мені пропонувати деякі речі, пов'язані з поступками з приводу нашого суверенітету для того, щоб зберегти обличчя Путіна... Мені здається, це не дуже коректно.."–- сказав Зеленський.

Еммануель Макрон, скріншот з відео

Україна не збирається відмовлятися від своїх територій і людей, і ніколи не піде на це. Тим більше, щоб зберегти обличчя і репутацію президенту, який напав на чужу територію, і зіпсував життя мільйонам людей.

Протягом багатьох років світові лідери постійно йшли на поступки Путіну, і зараз саме час це зупинити. Володимир Зеленський навіть порівняв цю ситуацію з Гітлером.

Зеленський і Макрон, скріншот: Youtube

"Росія 24 лютого показала, що їй все одно на всі поступки, і вона забере територію, якщо вирішила це зробити. І не треба Еммануелю робити ті чи інші дипломатичні па. Він став президентом, я його підтримував. Але без всяких кроків убік, історія цього не прощає. Тільки кроки вперед, якщо ти хочеш повернути своє", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що військові 93-ї ОМБр Холодний Яр отримали потужний джип на передову: битимуть ворога ще ефективніше

Раніше повідомлялося, що окупанти в Маріуполі почали черговий штурм "Азовсталі": почався наземний наступ

Також, Маріуполь готують до приєднання до рф - хочуть проводити фейковий референдум