Вже кілька місяців захисники "Азовсталі" перебувають у повній окупації, і не можуть вибратися з території заводу. Їхні дружини розповіли про реальний стан справ.

Про це стало відомо завдяки прес-конференції, яку жінки днями провели. Вони вимагають негайно врятувати своїх чоловіків, які знаходяться в оточенні російських військових. Повідомляє портал Суспільне.

Анна Науменко, Катерина Прокопенко, Юлія Федосюк і Ольга Андріанова зараз знаходяться в іншій країні, і вимагають від світової спільноти звернути увагу на серйозність ситуації.

Дружини українських захисників, фото: скріншот

Те, що відбувається зараз схоже на те, що було під час Другої світової війни, і Європа не бачила такого горя саме з тих часів.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Через відсутність медикаментів, захисникам ампутують кінцівки без знеболюючого. Також, їм доводиться пити технічну воду, і постійно сидіти в бункерах. Все через постійні обстріли з боку російських бойовиків.

Азовсталь. Фото: Telegram

На щастя, виходить тримати зв'язок з рідними, хоч Інтернет і не завжди є.

"Спілкувалася зі своїм чоловіком Арсенієм вчора. Він розповідав, що тривають бомбардування. Вони майже не виходять наверх. А коли виходять, то намагаються знайти воду, якусь їжу. І настрої у них досить песимістичні. Вони готуються до останнього бою, бо не дуже вірять у дипломатичне вирішення цього питання. Оскільки, незважаючи на переговори, щодня гине дуже і дуже багато людей, страждають поранені. Звичайно, перебувати в цьому контексті, коли вмирають люди, за яких ти несеш відповідальність, дуже важко" - каже Юлія Федосюк.

Воїн з Азова. Фото: Telegram

Єдиним варіантом на порятунок є процедура екстрадиції, як вони вважають, але, російський диктатор Путін не хоче йти на це. Здаватися в полон теж не варіант, так як з 2014 року тільки одному вдалося звідти повернутися, але, з вибитими зубами і пошкодженими внутрішніми органами.

"Інші-закатовані, вбиті. Тому здаватися в полон для них точно не варіант" - говорить одна з дружин.

Маріупольці. Азовсталь. Фото: YouTube

До слова, вони неймовірно вдячні колективу Kalush Orchestra, які зі сцени Євробачення, на аудиторію в 200 мільйонів чоловік ще раз нагадали про цю проблему, і закликали світ врятувати наших військових. Навіть незважаючи на те, що їм загрожувала дискваліфікація.

Азовсталь // фото GMK Center

Нагадаємо, що в Естонії стартують військові навчання "Їжак-2022", спільно з НАТО та іншими союзниками-перевірка боєготовності

Раніше повідомлялося, що дружина бійця "Азов" Оксана не хоче повертатися до Маріуполя і перейшла на українську мову

Також, Валерій Залужний розповів, що для нього означає перемога України