Володимир Зеленський дав інтерв'ю українським журналістам, де вперше розповів, хто із захисників був на заводі "Азовсталь", якою несподіванкою для українців стали ракети з Білорусі і про те, що він особисто вважатиме перемогою в цій війні.

Президент України зізнався, що десятки разів просив європейських лідерів надати Україні необхідну зброю для деблокади Маріуполя військовим шляхом.

"Повірте мені, десятки, сотні разів я детально промовляв з лідерами інших держав надати мені відповідну зброю, щоб військовим шляхом дійти до Маріуполя і розблокувати людей".

Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube

Щодо самого заводу "Азовсталь" він запевнив, що цим процесом керує розвідка України. Володимир Зеленський дуже сподівається на обмін захисників Маріуполя.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

"Закінчиться процес, яким керує сьогодні розвідка, - вивезення, виведення і підготовки до діалогу, до обміну тощо".

Азовсталь. Фото: Telegram

Про можливу зустріч з володимиром путіним і порядку цієї зустрічі Володимир Зеленський говорить лише побічно. Ставлячи акцент на тому, що питання залежали б від того, в який момент була б ця зустріч.

"Якби зустріч була сьогодні, то обговорювалося б питання Маріуполя та інші гуманітарні проблеми".

Президент був переконаний у перемозі України з самого першого дня війни. При цьому Зеленський зазначає, що перемога буде складною і кривавою. Складність в тому, що "ми хочемо повернути все", а росія хоче "не повернути нічого". Закінчення війни буде дипломатичним.

"Перемога буде дуже складна, вона буде і кривава, вона точно буде в бою, але кінцівка точно буде в дипломатії. Я впевнений у цьому",- сказав президент і додав, що вважатиме перемогою України повернення військ рф на позиції до 24 лютого.

Володимир Зеленський. Фото: Telegram

А ось дружина президента Олена Зеленська зазначила, що вона не бачилася з чоловіком 2,5 місяці. З початку повномасштабного вторгнення рф вони з президентом спілкувалися тільки телефоном протягом декількох місяців.

Олена Зеленська, фото з Instagram

Володимир Зеленський розповів, чим найбільше пишається. За його словами, це незмінна повага до українців. "Я завжди вірив у людей. Ця війна - найголовніший доказ всьому світу, що у нас такі люди".

А ось сусідська Білорусь дуже здивувала президента України.

"Одна справа, коли ти думаєш, що з Білорусі може підуть танки, а інша справа, коли звідти конкретно летять ракети. І ти не знаєш, воюєш ти з однією країною, або з двома. Диявол в деталях".

Нагадаємо, що Володимир Зеленський став найвливовішою людиною року за версією журналу Time.

Раніше ми повідомляли, що Володимир Зеленський об'єднався з Андрієм Шевченком заради допомоги Україні.