Вперше за весь час опитування кількість прихильників ідеї надання громадянам України права на володіння вогнепальною зброєю та боєприпасами перевищила кількість противників.

Опитування соціологічної групи "Рейтинг" показує, що від початку повномасштабного вторгнення кількість людей, які не проти мати вогнепальну зброю збільшилась майже вдвічі. Ініціативу підтримують 58%, не підтримують – 39% опитаних.

Українці. Фото: Youtube

Соціологи відзначають, що ситуація змінилася вперше за історію дослідження цього питання. Тепер кількість прихильників ідеї перевищила кількість противників. Згідно з даними у 2014 році "за" володіння вогнепальною зброєю висловилося лише 13% українців, а з 2018 по 2021 роки підтримували таку ідею близько чверті, не підтримували — більше як 70%.

Скриншот інфографіки, Рейтинг

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Серед прихильників володіння вогнепальною зброєю — більшість, це мешканці центру країни, чоловіки, респонденти молодої та середньої вікової груп.

Також змінилася думка переважної кількості опитаних, щодо того, чи зміцнить масове озброєння громадян України вогнепальною зброєю обороноздатність країни. 61% опитаних впевнені, що зміцнить, 36% - протилежної думки.

Вогнепальна зброя. Фото: Youtube

Важливо, що третина з тих, хто не хотів мати зброю до війни, змінили думку. Ще близько 50% хочуть, аби зброю мали члени родини.

Нагадаємо, раніше ми писали, що військовий медик Марія врятувала понад 8 тисяч життів українців ризикуючи собою.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські окупанти перетворюють процвітаюче місто на екологічну катастрофу, мешканцям бажано залишити місто.

Також "Знай.ua" писав, що російським окупантам не вдасться порушити поставки американської зброї в Україну.