Подробиці рятувальної операції розкрив український військовий, який розповів, як старі радянські вертольоти пролітали ланцюгами по два і по чотири через ППО росії, щоб доставити допомогу і забрати поранених з обложеного міста.

Не всі пілоти повернулися додому, відомо, що принаймні два вертольоти було збито.

Але полковник Георгій Купарашвілі, співзасновник полку "Азов", який майже три місяці тримався під натиском росіян, був серед тих, хто врятувався.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Георгій Купарашвілі з "Азова"

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

44-річного чоловіка евакуювали голим одразу після того, як лікарі провели ризиковану операцію на заводі "Азовсталь" після того, як йому двічі вистрілили в живіт, перерізавши сідничний нерв і позбавивши його можливості ходити.

"Мене доставили пораненим в підвал на кілька поверхів під землю", - розповів Daily Mail підполковник Купарашвілі зі свого готелю в Києві, де він одужує.

"Всі лікарні в Маріуполі були розбомблені, але у нас на металургійному заводі все ще залишалося невелика кількість лікарів. Хлопці відмінно провели операцію. Це було дійсно неймовірно. У цьому так званому підземному бункері на той момент ще було необхідне обладнання. Вони вийняли дві кулі з мого живота, поки на нас сипалися бомби. Поруч зі мною був товариш, у якого була повністю відрізана рука - і він вже допомагав іншому пораненому солдату, хоча сам ледве міг ходити. Вони всі такі надихаючі чоловіки. Вони навіть не могли одягнути мене - їм довелося вивести мене абсолютно голим".

Азовсталь. Фото: Telegram

Підполковник Купарашвілі був одним з небагатьох щасливчиків, яким вдалося вибратися. "Було чотири ранку, ми повинні були дістатися до рятувального пункту", - сказав він. Навколо вирували бої.

Те, що пішло далі, було екстраординарним навіть для підполковника, який бився за свою рідну Грузію в Іраку і був охоронцем свого колишнього президента Михайла Саакашвілі.

"Це було божевілля,- сказав він. - За свою кар'єру я побував у багатьох місцях і все бачив, але це було інше безумство".

Вертоліт підполковника Купарашвілі дивом прорвався через російські засоби ППО, які були зосереджені на сталеливарному заводі, і вийшов до Дніпра. На жаль, з тих пір він нічого не чув від свого пілота і вважає, що він мертвий після того, як повернувся з черговою місією після того, як висадив полковника.

"Був незначний шанс, що ми доберемося до місця призначення. Але яка різниця, загинув ти на землі або в повітрі? Це все ще був шанс"

Бійці з Азовсталі. Фото: Youtube

Нагадаємо, що у Лисичанську та його околицях бої не припиняються ні на хвилину з початку повномасштабного вторгнення рф.

Раніше ми повідомляли, що підмога прийшла звідки не чекали: мобілізовані з "Л/ДНР" відкрили вогонь по солдатам рф.