Стало відомо про те, що в Європейському Союзі знову незадоволений Туреччиною. Закликають зайняти більш жорстку позицію стосовно війни в Україні, яка б відповідала політиці Брюсселя.

Про це заявив член Європейської комісії з питань розширення і політики добросусідства Олівер Вархелі.

Зокрема, він зазначив, що Туреччина за три з половиною місяці війни так і не ввела санкції проти Росії, і ніби як не збирається цього робити. Але, при цьому він політик похвалив під час свого виступу в Європарламенті Туреччину за позитивну участь в переговорному процесі між Україною і Росією, хоч все і знову встало на паузу.

Олівер Вархелі, фото: вільне джерело

"Ми вітаємо конструктивну роль Туреччини в деескалації конфлікту. У той же час ми продовжуємо закликати Туреччину зайняти більш рішучу позицію, яка більше відповідала б позиції ЄС. Ми закликаємо Туреччину до більшої пильності, коли мова йде про запобігання обходу санкцій проти Росії", – сказав Вархелі.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Президент Туреччини, фото: скріншот з відео

Така заява з'явилася не просто так, адже, деякий час тому турецький глава МЗС Мевлют Чавушоглу в черговий раз зазначив, що їхня країна не підтримує захід у питанні санкцій, які були введені проти Росії, і приєднуватися до них не збираються.

До слова, 6 червня в Туреччині відбулися переговори з Росією, де вони домовилися про розблокування Чорного моря для того, щоб експортувати зерно. Українську сторону на цю зустріч ніхто не запросив.

Переговори в Туреччині

На чиєму боці в підсумку Туреччина-сказати досить складно, адже складається враження, що вони хочуть всидіти відразу на двох стільцях.

Євросоюз продовжив антиросійські санкції

Нагадаємо, що Руслан став легендою Бучі після перемоги над окупантами: врятував безліч життів, і вже розмірковує про плани після перемоги

Раніше повідомлялося, що українкам розповіли, за яких умов може початися обов'язкова мобілізація жінок

Також, США дали відсіч нахабному шантажу російської влада може і не сподіватися