Колишній посол Сполучених Штатів Америки в Україні, Джон Гербст висловився стосовно поставок зброї в країну заради боротьби з російськими окупантами.

Про це він заявив під час Всеукраїнського телемарафону, де регулярно розповідають про новини, які трапляються в Україні та на фронті. Регулярно до нього підключаються світові лідери, які висловлюються з приводу війни.

На цей раз колишній посол заявив, що Сполучені Штати Америки повинні поставляти Україні ракети з ще більшою дальністю, від 150 кілометрів, інакше ворога не перемогти.

Завантаження літака зброєю для ЗСУ. Фото: Facebook

"Ми не посилаємо відразу ту передову зброю, яку Україна просить. Ми повинні посилати ракети з дальністю від 150 км замість 70-80 км, які надаються Україні зараз", - зазначив Джон Гербст.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

При цьому, в Білому домі все ще побоюються ескалації конфлікту, і що українські військові завдяки новій зброї зможуть обстрілювати російську територію, хоча подібних планів ні військове керівництво України, ні політичне - жодного разу не озвучували.

Передача зброї Україні. Фото: YuoTube

Чи прислухаються до думки чоловіка в США-покаже лише час. Зараз ми все ще чекає зброю від партнерів, яке дозволить повернути назад наші території. Як виявилося, ленд-ліз - не такий вже й швидкий, і про доставку за 1-2 дні не більше, ніж казки.

Нагадаємо, що жінка, яка в соцмережах агресивно просувала "русский мир", стала агенткою кремля: "перемога" тепер їй буде снитися у в'язниці мінімум 15 років

Раніше повідомлялося, що в ЗСУ відповіли на найпоширеніші питання про мобілізацію: чи є привід для переживань

Також, 15-річний українець врятував Київ від окупації, навів артилерію ЗСУ на колону російських загарбників