Військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак розповів чому українським захисникам необхідно деокупувати Херсон.

Свою думку фахівець висловив у етері телеканалу "Еспресо". Відновлення контролю над Херсоном та областю дасть ЗСУ тактичну перевагу над загарбниками.

Іван Ступак. Фото: YouTube

Експерт розповів, що те, що він бачить, це активне наближення українських захисників на Півдні до окупованого росіянами Херсона по 4-х напрямках. Коли вдасться перекрити цей вентиль надходження зброї та живої сили з Криму, ситуація на Сході України покращиться на нашу користь.

Чим довше ми будемо сковувати сили росіян на Сході, тим швидше будемо просуватися на Півдні. Це така нелінійна стратегія: тут обороняємося, сковуємо сили, там рухаємося, наступаємо. У Сіверодонецьку наші війська сковують велике угруповання росіян. На Сході зараз дуже гаряче. Іван Ступак

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

За словами Ступака, на Схід направили кадирівців, щоб отримати перевагу. Хоча вони лише знімають тік-токи на околицях Сіверодонецька, якомога далі від бойових дій. Але водночас росіян на Донбасі дуже багато, ситуація надзвичайно напружена.

За даними Генштаба сили противника вдесятеро переважають українські.

Нагадаємо, раніше ми писали, що окупанти вирішили підірватися на гранаті, щоб втекти з війни в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", МЗС Чехії жорстко відповіли Макрону на пропозиції зберігати обличчя путіну.

Також "Знай.ua" писав, що Україні можуть надати німецькі БМП в терміновому порядку, якщо Шольц знову не стане на захист росіян.