На календарі 13 червня, 2022 року. Рівно вісім років тому українським військовим вдалося звільнити місто Маріуполь від російських окупантів. Зараз перед нами стоїть знову таке завдання.

Після того, як російська влада незаконно анексувала Кримський півострів, вони зайнялися ще й дестабілізацією ситуації в південних областях України.

Заради цього були підключені місцеві жителі, які були проти Майдану, і незабаром там почалося силове протистояння. Тоді і був створений батальйон" Азов " і вони з активною громадськістю боролися за місто Маріуполь.

Перша спроба захопити місто відбулася 9 травня 2014 року, коли росіяни вже керували МВС, але їх вдалося зупинити. Спочатку нічого не вийшло, однак, потім шанувальники "русского міра" побачили, що це означає. Бойовики почали грабувати, палити будівлі, і надалі втратили підтримку у маріупольців.

Маріуполь. Фото: Telegram

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

"Фактично, цей день став для маріупольців Днем народження полку "Азов", Днем Народження і особливої любові. Ми знову звільнимо наше місто від рашистів. Знову і остаточно", - радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Зруйнований Маріуполь. Фото: Youtube

Ключовою вимогою і тоді і зараз, є оперативність, а також мінімалізація людських жертв.

Штурм 8 років тому почався рано вранці, і вже через кілька годин завдання виконали. Маріуполь став другим містом після лиману, який був звільнений силами АТО в ході літнього наступу 2014 року.

Обстріл Маріуполя, фото: Андрій Білецький

Зараз історія повторюється, і ЗСУ знову звільнять українське місто від загарбників. Для цього потрібно лише трохи часу і ресурсів.

Нагадаємо, що в окупованих українських містах час від часу загарбники влаштовують розбірки

Раніше повідомлялося, що десантники показали, як відправляють ворогів на концерт до Кобзона: техніка з боєзапасом горить-палає

Також, МЗС Чехії жорстко відповів Макрону на пропозиції зберігати обличчя Путіну.