Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель висловився стосовно війни Росії в Україні. На його думку, діалог з країною-агресором потрібно продовжувати.

Таку думку він висловив в інтерв'ю для офіційного журналу Євросоюзу.

Незважаючи на те, що він вважає важливим продовження діалогу з Росією, мирні переговори повинні відбутися тільки тоді, коли Україна буде до цього готова, і буде мати більш сильну позицію на полі бою. Діалог важливий тим, що навіть якщо війна закінчиться різко, сама країна, на жаль, нікуди не зникне.

Жозеп Боррель, фото: скріншот з відео

"Росія продовжить своє існування після мирних переговорів, і необхідно буде чітко визначити, як ми маємо намір з нею співіснувати. Це співіснування буде дуже важким після того, що Росія зробила на Україні. Це вторгнення, ця агресія, це знищення України, ми все це щовечора бачили по телевізору, і я сам бачив на місці. Але нам все одно доведеться намагатися співіснувати з росіянами на цьому континенті" - йдеться в повідомленні політика.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Також, на думку Жозепа Борреля, західні країни зобов'язані допомагати Україні до кінця, і відповідно збільшувати військові поставки. Без цього Україні буде перемогти вкрай складно, а Росія продовжив наступ, і можливо дійде до Європи.

поставки західного озброєння до України

"Наша військова допомога повинна дійти до українських сил якомога швидше, тому що вони ведуть війну не банкнотами, а зброєю, яка дозволяє їм протистояти російській агресії. При цьому всі війни закінчуються припиненням вогню і переговорами, і Україні необхідно мати можливість підійти до цього етапу з позиції сили, щоб Росія більше не могла окупувати територію, яку вона завоювала і окупувала з 24 лютого" - підсумував він.

Жозеп Боррель, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що у Путіна закінчилися високоточні ракети, випускає по Донбасу мотлох часів Холодної війни

Раніше повідомлялося, що перед українцями деокупованими територіями пройдуть Британські роботи: врятують сотні життів

Також, десантники показали, як відправляють ворогів на концерт до Кобзона: техніка з боєзапасом горить-палає