Стало відомо про те, що світ чекає зараз новий виток гонки ядерних озброєнь. Арсенали найближчим часом почнуть зростати, і існує ризик їх застосування.

Про це стало відомо завдяки новому дослідженню Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI).

Незважаючи на те, що в 2021 році в світі незначно зменшилася кількість ядерних боєголовок, в найближчі десятиліття все може знову змінитися в гіршу сторону. Ядерні арсенали країн будуть модернізуватися. Більше 90% всієї такої зброї володіють Росія і США.

Ядерна війна, фото: вільне джерело

"Всі ядерні держави нарощують або оновлюють свої арсенали, причому більшість з них відводить все більше місця ядерній риториці і тій ролі, яку ядерна зброя грає в їх військових стратегіях, і це дуже тривожна тенденція", - йдеться в звіті організації.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Всього в світі дев'ять ядерних держав - США, Росія, Великобританія, Франція, Китай, Індія, Пакистан, Ізраїль і Північна Корея. Всі вони зараз оновлюють арсенал, і ризик використання в ході війни Росії проти України, значно виріс.

Ядерна зброя

"Із загального запасу приблизно 12 705 боєголовок до початку 2022 року приблизно 9440 перебували на військових складах для потенційного використання. З них 3732 були розгорнуті разом з ракетами і літаками, а близько 2000 – майже всі з яких належали РФ або США – перебували в стані підвищеної бойової готовності", – йдеться в матеріалі.

ядерна зброя

Це відбувається вперше з часів Холодної війни.

Нагадаємо, що військовий експерт про те, що стане ключовою перемогою ЗСУ

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович підтвердив перебування в Україні арабських найманців і розповів про їхню долю

Також, бійці ЗСУ успішно вибивають окупантів з Херсонщини: пішли в контрнаступ в декількох напрямках