Постійний представник України при ООН Сергій Кислиці натякнув світу на легітимність участі Росії в Раді Безпеки ООН. Що про це відомо.

Про це він заявив під час свого виступу на засіданні.

Справа в тому, що свого часу Рада безпеки і Генасамблея ООН вирішила не голосувати за прийняття рф замість Радянського Союзу в ООН після його розвалу в 1991 році. Це спровокувало за собою ряд трагічних подій, з якими світ бореться сьогодні.

Сергій Кислиця

"Подія, що сталася в цьому залі в грудні 1991 року, спровокувала послідовність трагічних подій. Уявіть собі, в останній день перед Різдвом голова Ради Безпеки радянський посол Воронцов закриває засідання Ради. Наступне засідання Ради відкриває та сама людина-і, о, диво! - як представник іншої країни-Російської Федерації. Країни, яка на той момент була відсутня в Статуті ООН і взагалі в списку країн-членів ООН", - зазначив Кислиця.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Голосування не було, не було офіційного рішення. Тодішній президент Борис Єльцин просто повідомив світ про своє рішення, і ніхто не став з цим сперечатися. На цьому все і закінчилося.

ООН, фото: скріншот з відео

За ці 30 з гаком років Росія вчинила немислиму кількість злочинів, і на руках її лідерів тисячі невинних жертв. Це чомусь триває і в 2022 році.

При цьому постпред рф засуджує Захід за допомогу Україні, і вважає поставки зброї подальшою ескалацією конфлікту.

комітет ООН

Нагадаємо, що порівняння продуктових наборів для Маріуполя від окупантів та українських волонтерів: різниця кардинальна

Раніше повідомлялося, що чи достатньо Захід допомагає Україні-американський генерал натякнув на перевагу ЗСУ перед окупантами

Також, важка зброя З Німеччини в Україні готова бити окупантів: новий вид арти з підготовленими командами вже на фронті