Народні депутати пропонують не всіх військовозобов'язаних мобілізувати на фронт

Про це повідомила народна депутатка із фракції "Слуга народу" Мар'яна Безугла на сторінці у Facebook.

Воїни ЗСУ. Фото: Георгій Іванченко

Заступниця голови Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки зареєструвала проєкт закону, який передбачає зміни до закону України "Про мобілізацію".

У повідомленні вона вказала, що даний документ вона реєструє разом з Тетяною Ричковою, представницею партії "Європейська солідарність", яка працює у Генштабі.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Зокрема пропонується внести зміну у статтю 23 цього закону. А саме, якщо чоловік, дружина, син, донька, баба, дід або рідний (або неповнорідний) брат або сестра загинули або пропали безвісти під час воєнного стану військовослужбовці мають право на отримання відстрочки від мобілізації.

"Реєструємо законопроєкт N7481 про те, що коли в родині вже є загиблі в бою, більше не мобілізували. Зараз є випадки, коли мобілізують батька і сина, синів, гине кілька членів сім‘ї. Повномасштабна війна… Законодавство не оновлене і стосується тільки АТО. Оновлюємо щодо ООС і воєнного стану.", - написала депутатка.

Нагадаємо, російські окупанти придумали новий спосіб, як боротися з усіма "незгодними" - ні краплі людяності не залишилося.

До слова, "Силовики та алкаші" - російські окупанти зізнаються, що бояться ЗСУ, і підмоги чекати немає від кого.

Раніше ми писали, що "Нас розділяють не траншеї, а цінності": українські захисники розповіли, за що стоять під щоденним вогнем.