Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" розповів, як вони з бійцями тримають оборону на найнебезпечніших ділянках фронту.

Історія з'явилася на офіційному акаунті підрозділу в соціальній мережі Facebook, і розповів про все, що відбувається Руслан Шевчук.

Про своїх захисників чоловік завжди говорить з особливою гордістю, адже бійці стоять на рубежах, і вкрай успішно ліквідовують росіян.

"Я пишаюся тим, що служу з цими людьми і маю честь ними керувати. Можу навести безліч прикладів їх героїзму. Коли одна рота дві доби поспіль веде бій з переважаючими силами противника, ми проводимо ротацію, наступна рота так само важко б'ється, але не відходить коли на мотопіхотні підрозділи виходять танкові колони, а вони все одно ведуть бій коли взвод не утримує позицію, ми розуміємо, що йому треба відходити, а командир взводу приймає рішення залишитися, віддає свої документи і телефон, відправляє свій особовий склад і сам прикриває їх відхід, незважаючи на поранення, це героїчні вчинки!"- розповідає чоловік.

Руслан Шевчук, фото: Arsen Fedosenko

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Характер дій російський військ на сьогоднішній день істотно змінився. Спочатку вони намагалися робити глибокі танкові прориви, а зараз перейшли на тактику "ударного кулака".

Це означає, що спочатку йде бронетехніка, близько роти окупантів, і тільки потім піхота. Вони стали обережнішими після того провалу, що ми бачили в перші місяці війни.

Українська ж піхота не боїться їх, і відбиває спроби росіян заволодіти територіями. Так було, є і буде завжди. Також, Українці швидко освоюють зброю, яка зараз приходить до нас від західних партнерів.

Руслан Шевчук, фото: Arsen Fedosenko

"Так ще ніхто в світі не воював. Це війна артилерії і бронетехніки, вони застосовуються дуже потужно. Звичайному піхотинцю в таких умовах виживати дуже важко. Вогонь артилерії і танків сьогодні коригується за допомогою безпілотної авіації. Розвідка місцевості відбувається динамічніше. Хто швидше отримує інформацію, - той швидше приймає рішення і, відповідно, підвищує ефективність техніки, економить боєприпаси і зберігає особовий склад"- продовжив Руслан Шевчук.

Нагадаємо, що командувач обороною Києва Олександр Павлюк пояснив, від чого залежить безпека столиці

Раніше повідомлялося, що українка розповіла, як взяла в руки зброю після загибелі брата на фронті - понад 6 років захищає свою батьківщину

Також, окупанти втекли від молодіжного та Катеринівки на Донбасі після атаки ЗСУ — плани ворога летять шкереберть