Поговоримо про бойові травмах. Контузія-один з найпоширеніших термінів під час війни, хоч і не входить до переліку офіційних діагнозів.

У новому матеріалі від порталу "Свідомі" розповіли докладніше, що це таке, як її можна отримати, і що робити в таких випадках далі.

Ця травма може призвести до струсу мозку, і до довгострокових наслідків. З'являється воно після сильного удару по голові, через що далі м'які тканини за інерцією вдаряються об череп. Мозок підскакує ще зсувається, і тим самим може бути пошкоджений.

У військових можуть бути ті ж симптоми, але тільки вже без струсу, і це насправді величезна ракета. Людина може пропустити всі ці симптоми, і списати погане самопочуття на стрес, недосип, і так далі.

Бійці переносять такий стан на ногах, через що пошкоджений мозок додатково напружується. Особливо небезпечно травмуватися ще раз.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Це може пройти, але, це не точно. Серед поширених симптомів:

  • Постійний головний біль;
  • Дзвін у вухах;
  • Проблеми із зором і слухом;
  • Шумо - і світлочутливість;
  • Дратівливість.

    ЗСУ. Фото: скриншот Міноборони Facebook

Стійкість симптомів пов'язана з психологічними факторами. Наприклад, головний біль, запаморочення або ж проблеми зі сном перші причини депресії.

Якщо ж проблема серйозна, то в перші дні можуть бути застосовані медикаменти, щоб зменшити біль, зупинити крововилив і так далі.

мобільний шпиталь «Ковчег»

Якщо середньої або легкої тяжкості, то можна обійтися просто спокоєм і максимальним захистом від повторних травм. При постконтузионном синдромі потрібна термінова реабілітація, і сам процес може затягнутися. У ньому бере участь величезна кількість лікарів різних спеціальностей.

Підхід повинен бути індивідуальним, так як пошкодження мозку може бути непередбачуваним.

Нагадаємо, що Путін в люті через провал "другої в світі армії", міняє командирів як рукавички, але все нанівець

Раніше повідомлялося, що російські військові повернуться додому не тільки без кінцівок, але і з алкоголізмом - нове перехоплення розмови від СБУ

Також, Михайло Подоляк викрив Олексія Данилова в неправильній "інформаційній кампанії", назріває скандал