Кремль має намір остаточно втягнути самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка в прямий конфлікт з Україною. Для цього путін відправив диверсійні групи, які проведуть серію терактів у Мозирі. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у facebook.

Президент рф володимир путін має намір втягнути у війну проти України Білорусь і планує зробити це за допомогою серії провокацій. У місто Мозир вже прибули диверсійні групи, завдання яких здійснити серію терактів. Відзначається, що мета як інфраструктурні об'єкти, так і мирне населення.

путін. Фото: Youtube

"Відомо, що в плани цих груп входить організація серії терактів на території Білорусі. Тобто, буде використаний сценарій аналогічний застосованому в Росії під час розпалювання війни в Чечні. Тоді спецслужби РФ організували вибухи в декількох будинках Рязані, звинувативши в цьому міфічні "чеченські бойовики". Відтак, російське ГРУ планує провести серію артилерійських і ракетних ударів по Мозирському НПЗ, об'єктах цивільної інфраструктури та житлових масивах. При обстрілі додатково відбудуться підриви житлових будинків, лікарні та школи", - йдеться в повідомленні ГУР.

Олександр Лукашенко. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Очікується, що це створить для самопроголошеного президента Білорусі формальний привід, щоб вплутатися у війну проти України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україну прибули потужні ракетні комплекси HIMARS: "Літо буде спекотним для російських окупантів".

Також наш портал повідомляв, "тільки для оборони": після відвідин Ірпеня в Міноборони Німеччини Крістін Ламбрехт "прояснилося" щодо українців.

Крім того, ми писали, ЗСУ відправили "посилку" з Javelin прямо в вежу російському танку: розсипався, як старий віз.