Україна збирається звільняти Херсон найближчим часом, а російські окупанти провели провальні наступного разу наступальні операції.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Українські захисники продовжують створювати необхідні умови для контрнаступу на територію тимчасово окупованого Херсона.

Карта бойових дій, фото: ISW

Російські окупанти намагалися це зупинити, і розпочали наступальну операцію на північному заході Херсонської області, але, як зазвичай це буває, вони знову зазнали поразки.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

"Українське Південне оперативне командування додало, що російські війська завдали ракетних ударів по житловій інфраструктурі в Нечаянному (приблизно за 33 км на захід від Миколаєва), але російські Telegram-канали стверджували, що російські ракети завдали удару по українських позиціях", - йдеться у повідомленні. ISW.

ВСУ, фото: Facebook

Також, виходячи із супутникових знімків, можна зробити висновки, що ЗСУ завдали ударів по ворожих позиціях у районі Херсонського аеропорту.

Сподіватимемося, що Херсон буде справді звільнений найближчим часом, і люди знову заживуть на мирній землі, не боячись чергової російської агресії.

ВСУ, фото: Facebook

Експерти також зазначають, що росія взяла зараз паузу і намагається мобілізувати свою економіку для тривалої війни.

"Міністерство оборони Росії щодня заявляло про територіальні досягнення з початку війни, але не заявляло про жодну нову територію або переміщення наземних сил після завершення оточення Лисичанська 3 липня", – йдеться у звіті ISW за 6 липня.

Херсон, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що Україна переможе росію після краху Імператора – Володимир Зеленський дізнався, що потрібно точно пройти нашій країні

Раніше повідомлялося, що російський окупант впав в істерику від побачених реалій війни

Також російським окупантам планують заборонити продавати алкоголь на захоплених територіях .