Російські окупанти безжально знищили в Маріуполі пам'ятник Василю Сліпаку, зазіхнувши на українську культуру та спадщину.

Пам'ятник було встановлено біля смт Луганське, де загинув Сліпак. Він був генієм світової культури, відомим українським оперним співаком, волонтером, а що найголовніше – учасником революції гідності та бойових дій на сході України. Він помер у 2016 році від кулі ворожого снайпера, рятуючи товаришів по службі.

Василь Сліпак, фото з вільних джерел

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. У знищенні пам'ятника приймали не окупанти, а люди у цивільному одязі. Він заявив, що це були колаборанти та посіпаки.

"Все, на що воно здатне - це знищувати і вбивати. Народжувати "шансон" і поважати кобзона. Ще один у скарбничку відповідей на запитання "за що?". За все це. За вбивства. За горе. За знищення. За геноцид. За все те, що коротко об'єднується в одному слові - Росія", - написав Андрющенко.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Показати ще

Окупанти зруйнували пам'ятник Сліпаку, скріншот із відео

Основну частину пам'ятника вони повалили на землю, відірвавши від постаменту, та занурили в автомобіль. Водночас постамент просто розбили та скинули на узбіччя.

Окупанти зруйнували пам'ятник Сліпаку, скріншот із відео

Раніше ми писали про те, що окупанти не хочуть ставати гарматним м'ясом – придумали метод, як обійти гнів ЗСУ

Як повідомляв Знай.ua, в Міноборони росії осоромилися з черговою "перемогою" в Україні: сім разів захопили одне і те ж місто

Також портал Знай.ua писав, що понад 80% білорусів проти участі армії РБ у війні проти України пропагандисти рапортують про підтримку