Бойовий медик із Закарпаття евакуював із поля бою понад 100 поранених воїнів ЗСУ. Стільки життів він урятував за весь період повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Лікар із Закарпаття Ерік Гліба ще навчаючись в інтернатурі у 2015 році працював інструктором з медичної підготовки у зоні АТО. Згодом він удосконалив знання з тактичної медицини щодо системи ТССС в Естонії.

ЗСУ, фото: Facebook

"Я отримав диплом хірурга, потім змінив кваліфікацію та деякий час працював лікарем медицини невідкладних станів. У неробочий час допомагав військовим, регулярно проводив для них швидкі курси", - розповідає медик.

З 2019 року лікар працює зі 128 окремою гірничо-штурмовою Закарпатською бригадою за контрактом. За час повномасштабної війни Ерік буквально на собі витягнув з-під ворожих куль понад 100 поранених бійців, з яких 20 були у вкрай складному стані. Лікар у буквальному значенні слова подарував їм друге життя.

Популярні новини зараз

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Олег Жданов розповів, чому окупанти не можуть розпочати наступ на Донбасі: ЗСУ та HIMARS добре постаралися.

Також наш портал інформував, скидали авіабомби, а потім ховалися за жінками: російський полонений зізнався, як місцеве населення стало для них "живим щитом".
Крім того, наш портал інформував, український октокоптер R18 блискавично знаходить позиції ворогів, після чого передає "полум'яний привіт" - ось так горять мільйони доларів.